Razbijamo mite o pomivanju posode

Od predhodnega splakovanja posode do varčne rabe vode – preverili smo, kako pri pomivanju posode največ prihraniti.

Z ročnim pomivanjem posode porabimo več vode kot v pomivalnem stroju.

Res je. Sodobni pomivalni stroji porabijo le 10 do 12 litrov vode ob enem pomivanju. Če bi želeli enako količino posode pomiti ročno, bi porabili precej več, tudi do 60 litrov vode. Pomivalni stroji učinkovito uporabijo vodo, jo filtrirajo in ponovno uporabijo pri pomivanju, zato so vsekakor varčna izbira. Poleg tega pa z njimi prihranimo še čas, saj delo opravijo namesto nas.

Predhodno splakovanje posode ni nujno.

Ste tudi vi prepričani, da morate vsak kos posode splakniti, preden ga položite v pomivalni stroj? To je popolnoma odveč. Prihranite čas in vodo – ostanke hrane le postrgajte s krožnikov in posode ter jih brez skrbi položite v stroj. Nad rezultatom boste navdušeni. Pomembneje kot splakovanje posode je, da posodo, kozarce in pribor pravilno namestite v pomivalni stroj, saj bo tako voda imela dostop do vsakega kotička vaše posode.

Dodatna moč pri pomivanju so kapsule Jar Platinum Plus

Učinkovit detergent za strojno pomivanje posode naredi veliko razliko. Kapsule Jar Platinum Plus s tristopenjskim delovanjem učinkovito odstranijo najbolj zasušene ostanke hrane in trdovratno maščobo ter obenem poskrbijo za izvrsten sijaj vaše posode. Izjemna tehnologija pomivanja očisti nevidno umazanijo tudi pri krajšem pomivanju in pri nižjih temperaturah.

Pri ročnem pomivanju reciklirajte vodo

Ko pride do ročnega pomivanja posode, se ljudje delimo na dve strani – tisti, ki detergent dodajo vodi v koritu, in tisti, ki ga spenijo na gobici. Kaj je bolje z vidika varčevanja in učinkovitega pomivanja? Vsekakor detergent v vodi. Ne samo, da boste porabili manj detergenta, porabili boste tudi bistveno manj vode, saj ta ne bo iztekala ves čas pomivanja.

Z eno samo kapljico detergenta

Z uporabo kakovostnega detergenta za ročno pomivanje posode, kot je Jar Extra+, boste posodo brez napora pomili že z majhno količino detergenta. Intenzivna in dolgotrajna pena je izjemno učinkovita v boju proti maščobi in zasušenih ostankih hrane, izjemni vonji pa bodo med pomivanjem posode razvajali vaše čute.

Izbrani izdelki, ki jim lahko zaupate

Copyright © 2022, Skupina Orbico.
Vse pravice pridržane